III Fira de l’FP de Sagunt. L’empoderament de la Formació Professional

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 29 Abril 2022 21:01

Aquesta setmana, des del departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt dins del nostre projecte de Sagunt, Ciutat Educadora, hem organitzat i posat en marxa, la tercera edició de la Fira de Formació Professional Ciutat de Sagunt, sota el lema: EMPODERAMENT DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL.

Pensem que el projecte de la nostra FIRA de l'FP és un instrument potent per a dinamitzar l'oferta formativa reglada de l'FP en el nostre municipi i a més a més, potenciar-la com una de les variables estratègiques fonamentals per atraure, com s'està demostrant, capital inversor que genera riquesa i ocupació. De fet, la gigafactoria de Bateries de la Volkswagen que generarà al voltant de 3000 llocs de treball, ha tingut molt en compte aquesta variable per seleccionar la ubicació de les seues noves instal·lacions, ací, a Sagunt. En el nostre municipi, a més de ser un eix de comunicacions de primer ordre, parcs industrials i logístics, destacades universitats pròximes, també tenim una oferta formativa de Formació Professional de qualitat. Els nostres centres d'FP, com a l'IES Eduardo Merello, IES Jorge Juan o IES Camp de Morvedre o projectes formatiu de Thyssen Galmed, entre altres, són reconeguts i valorats com a centres on l'alumnat ix capacitat per a incorporar-se a l'àmbit productiu de les empreses, amb garanties. I per descomptat, cal afegir que les anàlisis que ha fet la Volkswagen del mercat laboral i formatiu al nostre municipi, han tingut en compte, els nostres centres de formació professional per a instal·lar la gigafactoria. I no sols aquesta empresa, sinó tantes altres, ho han tingut molt en compte.

Nosaltres, en Compromís, des de fa anys, i fent costat amb els centres educatius, el CEM i altres entitats i associacions del nostre municipi, estem treballant de manera intensa per a fer realitat a Sagunt, Centres Integrats de Formació Professional.

I a la fi, ho hem aconseguit, com ja s'ha fet públic, i no a molt tardar tindran la seua entitat jurídica pròpia. Tot siga dit, a través de molta tenacitat i treball. Finalment, hi seran dos els centres que es faran realitat molt aviat, el CIPFP Eduardo Merello i el CIPFP Jorge Juan, amb perfil de famílies professionals que s'adaptaran a les noves necessitats productives i laborals de la nostra comarca.

Cal esmentar que aquests CIPFP permetran més flexibilitat i adaptabilitat a les circumstàncies formatives, a més a més, apostar, amb garanties, per l'FP Dual o els Certificats d'acreditació professional. Aspectes que estem tractant també en la nostra Fira de l'FP.

Com diu la cançó del Peret, l'FP, és poderosa, l'FP té poder, si em permeten l'acudit. Per això, per eixa característica, a aquesta III Fira de l'FP li hem posat com a lema: "EMPODERAMENT DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL". Necessària per a la dinamització del teixit productiu, el desenvolupament socioeconòmic de la nostra comarca i la millora de la capacitació professional dels treballadors i treballadores que hi són o seran en el nostre àmbit laboral.

Nosaltres també treballem per la innovació, creant un nou model de Fira digital. Mitjançant un Campus Virtual de l'FP en xarxa, els quals s'han nodrit de continguts d'extraordinari valor.

Per aquest motiu, enguany continuem mantenint l'espai virtual, d'orientació formativa i professional, on els i les estudiants poden, d'una manera activa, participar i interactuar amb la resta de centres i que de fet han elaborat el mateix alumnat fent costat amb el professorat. Aquest portal estarà obert perquè tot el que ho desitge, puga consultar-lo.

També en la Fira, hem tingut conferències i taules rodones presencials sobre diferents temàtiques de l'FP. Agrair a CaixaBank DUALIZA i Arcelor Mittal la seua contribució a aquest projecte, a diferents administracions públiques, el CEFIRE-Sagunt, entitats col·laboradores i sobretot, als centres educatius i els seus equips de treball. La qualificació professional és clau en l'ocupació i el creixement socioeconòmic de la nostra comarca

Vols conéixer l'FP? Visita la III Fira d'FP de Sagunt. Hi pots accedir mitjançant aquest enllaç: https://firafpsagunt.es/

Podreu informar-vos en la pàgina web oficial de la Fira i conéixer els Cicles Formatius que tenim a l'abast i fer les consultes que considereu.

Sense dubte, Sagunt és Ciutat Educadora.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació, SAIC i Transparència de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD